Sambal Opa Co

Jaren geleden heeft mijn schoonmoeder mij de Indonesische keuken leren waarderen. Met name de talrijke specerijen en kruiden zorgen voor de authentieke smaken van deze keuken. De uitgebreide rijsttafels met verjaardagen blijven mij nog steeds bij en heb ik ook vele gerechten samen met haar bereid. Sambal maken volgens familierecept was daar een belangrijk onderdeel van'.

Mijn zoon Syrco Bakker, chef-kok van restaurant Pure C** in Cadzand heeft mij (Cos Bakker), aangemoedigd deze fe-no-me-na-le sambal op de markt te brengen vanwege de vele positieve reacties.
Mijn kleinkinderen noemen het sambal van ‘Opa Co’ vandaar de naam ‘Sambal-Opa Co-The Original’. De sambal kan overal bij gebruikt worden. Als smaakversterker in een gerecht of als basis boemboe van Indonesische gerechten. Of natuurlijk gewoon op een boterham met oude kaas of pindakaas. Selamat Makan!
 
Opa Co